Hvordan opnår man arbejdsglæde og trivsel på jobbet?
Det kræver et godt psykisk arbejdsmiljø, et konstruktivt samarbejde på tværs af de forskellige arbejdsfællesskaber, kompetent ledelse og gode arbejdsgange, hvis man skal have højt engagement og arbejdsglæde på jobbet.
Medarbejdertrivsel og arbejdsglæde kommer ikke af sig selv.
Når effektivitet og trivsel halter, kan det nogle gange være svært at gennemskue, hvad der skal til for at forbedre situationen. Derfor kan det være nyttigt at inddrage uvildig rådgivning til at løsne knuden op.
Jeg er ekspert i at sammensætte jeres hverdag med videnskabeligt funderede trivselsværktøjer og metoder til skabe øget arbejdsglæde og trivsel på arbejdspladsen.
Jeg tilbyder rådgivning og assistance gennem hele processen. I vælger, hvor meget jeg skal blandes ind i selve forandringsarbejdet med at skabe trivsel på jeres arbejdsplads.
Høj trivsel kræver aktiv handling
Viden er i sig selv ikke nogen garanti for, at der sker nogen ændring af jeres arbejdsmiljø, samarbejde, kollegiale relationer, stressniveau eller effektivitet. Et ønske om høj trivsel kommer heller ikke af sig selv. Enhver strategisk forandring kræver reflekteret handling og et ønske om høj trivsel kræver fokus.
Derfor anbefaler jeg altid, at I gennemtænker, hvad målet er med vores ydelse. Dermed kan vi bedre finde det rette middel til at bringe jer videre i processen. Jeg hjælper meget gerne med, at I bliver helt skarpe på, hvilke forandringer i arbejdsmiljøet I ønsker, så I kan opnå trivsel på jobbet.
Det får I:
- Professionel rådgivning om, hvordan I opnår større trivsel på jobbet og hvad der skaber arbejdsglæde
- Ekspertviden om motivation, psykisk arbejdsmiljø og trivsel på arbejdspladsen.
- Evidensbaserede værktøjer til forandring
- Erfarne proceskonsulenter der ved, hvad medarbejdertrivsel betyder for arbejdsmiljø og produktivitet
- Indsigt i arbejdspladsens styrker og svagheder
- Viden om, hvad der kan gøre den største forskel i jeres situation
- Redskaber til at øge medarbejderes motivation og trivsel på jobbet.
Hvordan opnår man god trivsel på arbejdspladsen?
Hvordan sikrer man arbejdsglæde på jobbet?
Det er virkelig gode spørgsmål, der ikke har enkle eller entydige svar. Det kommer an på, hvilke medarbejdere der er på arbejdspladsen, om de er trænet i trivsel, hvad man skal samarbejde om, om det er tydeligt for alle, hvilken kerneopgave der skal løses, hvilken konkurrencesituation virksomhed og medarbejdere befinder sig i og meget andet.
Trivselsudvikling starter med jer
Derfor starter vi altid trivselsprocesser med en grundig afdækning af, hvor I allerede har medarbejdertrivsel og arbejdsglæde i dag og hvilke betingelser I er underlagt. Herfra kan vi analysere hvor virksomhedens stærke og svage sider er og hvilke forbedringstiltag der vil give den største værdi for jeres virksomheds arbejdsglæde og trivsel på jobbet.
Når jeg skal øge trivslen på jeres arbejdsplads, foregår det altid i en dialog med jer, som jo er eksperterne i jeres arbejdsliv. Herfra kan jeg komme med nogle velbegrundede forslag til, hvordan vi kan styrke trivslen på netop jeres arbejdsplads.
Et typisk trivselsforløb:
Hvor langt er Godt Arbejdsliv med i trivselsprocessen?
Når vi har lavet den obligatoriske afdækning og leveret anbefalinger til, hvordan I kan komme videre, er det op til jer at vurdere, hvor meget af processen I selv ønsker at køre.
Mine samarbejdspartnere og jeg assisterer gerne med planlægning, facilitering, coaching, undervisning og evaluering af trivslen på jeres arbejdsplads.
I vælger selv forløbets omfang og vores inddragelse. Hvordan øger man trivslen på arbejdspladsen?